menu

Home PruBSN Etiqa Insentif Rekemen Contact Us

15 September 2015

Tempoh Tunggu Haji 50 Tahun

Haji adalah rukun Islam ke-5 yang menjadi kewajipan setiap orang Islam. Haji boleh dilaksanakan dengan syarikat yang diamanahkan untuk menguruskan perihal haji: Tabung Haji.

Berita semalam agak menyejutkan. Tempoh menunggu untuk menunaikan haji kini adalah 50 tahun. Bermakna, sekiranya kita mendaftar pada umur 30 tahun, giliran kita menunaikan haji secara kasar adalah pada umur 80 tahun
Lama jugak 50 tahun menunggu, dalam tempoh 50 tahun macam-macam boleh jadi. Tua sudah tentu. Sakit, mati, lumpuh mungkin boleh berlaku.

PruBSN mempunyai satu produk takaful haji yang dinamakan Takaful Ummah. Produk takaful haji ini berkonsepkan simpanan haji yang memastikan kewangan/simpanan tidak terjejas dengan musibah seperti sakit kritikal atau lumpuh. Ia juga bekerjasama dengan Tabung Haji Travel untuk menunaikan badal haji sekiranya pencarum meninggal dunia sebelum sempat menunaikan haji. Pendek kata, simpanan ini “Something Happen or Nothing Happen, We Guarentee You To Haji”

Simpanan takaful ummah boleh dimulakan bagi mereka yang berumur 1-60 tahun dan caruman serendah RM50. Simpanan ini tidak termasuk pendaftaran haji. Anda perlu mendaftar sendiri dengan membawa RM1500 di Habung Haji.

Untuk maklumat lanjut, boleh rujuk risalah Takaful Ummah atau kita boleh bertemu supaya saya boleh kira simpanan yang membolehkan kewajipana haji anda terlaksana, contact me

No comments:

Post a Comment